DECLARACIÓ CONJUNTA CONTRA LA REPRESSIÓ I A FAVOR DE LA REPÚBLICA CATALANA

llibertat-dexpressic3b3

M’he adherit i us convido a adherir-vos a la

DECLARACIÓ CONJUNTA CONTRA LA REPRESSIÓ I A FAVOR DE LA REPÚBLICA CATALANA

El món de les lletres i de la cultura catalanes no pot mantenir-se en silenci davant de la greu situació política actual, atemptatòria als drets fonamentals en una democràcia. Des del temps de la Dictadura franquista, la societat catalana no havia viscut una situació com la d’ara, marcada per mesures polítiques, judicials i econòmiques de caràcter autoritari.

Les institucions, les entitats i els col·lectius sotasignats denunciem la repressió que exerceix l’Estat espanyol sobre la societat i la cultura catalanes en forma de persecució judicial, empresonaments i exilis injustos, censura i manipulació dels mitjans, usurpació de les institucions catalanes, cop d’estat amb l’aplicació del 155, fiscalització econòmica, guerra bruta dels aparells de l’estat, intimidacions a persones, col·lectius i empreses, etc.

Davant d’aquesta perversió generalitzada del sistema democràtic, exigim l’alliberament immediat dels presos polítics, el retorn dels representants polítics a l’exili i la consecució de la República catalana segons el mandat democràtic que es va derivar de les urnes en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Considerem que només amb la recuperació dels drets bàsics i la materialització de la voluntat majoritària dels catalans podrem avançar per fer possible una societat democràtica, justa i solidària, en què la cultura i les lletres hi tinguin un paper crucial.

Per tot això, des del nostre compromís actiu per contribuir a implantar la República, signem aquesta declaració a Barcelona, 11 de març de 2018.

Amicsprada, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Associació Mirmanda, Càtedra Màrius Torres, Col·lectiu Educació UAB per la Democràcia, Col·lectiu Pere Quart, Fundació Manuel de Pedrolo, Fundació Ricard Salvat, Intersindical-CSC i Intersindical-CSC a la UB.

Si voleu signar aquesta declaració conjunta com a institució, entitat, col·lectiu, o persona del món de la cultura o de les lletres, podeu escriure un missatge al correu electrònic: collectiuperequart@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s